İSTANBUL / EYÜPSULTAN - Şehit Öğretmenler İlkokulu

COVID-19 Normalleşme Süreci ve Alınacak Tedbirler

29-08-2020

Okulumuz Milli Eğitim Bakanlığının  OKULUM TEMİZ projesi kapsamında okulumuzdaki hijyen şartlarını geliştirmeye ,enfeksiyon önleme ve kontrol süreçlerini tutarlı,geçerli,güvenilir ve tarafsız bir anlayışla sürdürmeyi hedeflemektedir.

Velilerimizin bu süreçte her zamankinden daha çok dikkatli ve özverili davranması gerekmektedir.

29-08-2020

Öğrencilerimizin yeni okul düzeninde uyması gereken kurallar için tıklayınız

29-08-2020

Velilerimizin yeni okul düzeninde uyması gereken kurallar için tıklayınız

Okulumuzda yeni eğitim öğretim yılını öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin ve velilerimizin sağlıklı geçirmesi için bir takım tedbirleri uygulamamız gerekmektedir.

• Çeşitli salgın semptomlarını (ateş, öksürük, burun akıntısı, solunum akıntısı, ishal vb) gösteren öğrenci okula gönderilmemeli okula bilgi vererek bir sağlık kurumuna götürülmelidir.

• Aile içinde salgın hastalık (covid-19 ) belirtisi (ateş, öksürük, burun akıntısı, solunum akıntısı, ishal vb) durumunda okul bilgilendirilmeli ve öğrenci okula gönderilmemelidir.

• Öğrencinin okula bırakılması ve alınması sırasında kurallara (maske, sosyal mesafe vb) uyulmalıdır.

• Mümkünse hergün aynı veli öğrenciyi alıp bırakmalıdır.

• Veli ziyaretçilerimizin ve öğrencilerimizin 37.5 derecenin üzerinde olması durumunda okula alınmayacağı bilinmelidir.

• Salgın hastalık dönemlerine özgü risk grubunda yer alan veliler (65 yaş üzeri ya da kronik hastalığı bulunan kişiler) öğrenciyi okula bırakmamalıdır.

• Öğrencileri okula bırakırken ve okuldan alırken kesinlikle bahçe dışında teslim alıp bırakması gerekmektedir.

• Okul içinde mecbur kalmadıkça herhangi bir yüzeye dokunulmamalıdır. Dokunulduğunda dezenfenkten ile temizlenmelidir.

• Velilerimizin okulumuzda mümkün olan en kısa sürede kalması gerekmektedir.

Tedbirlere uyup sağlıklı kalınız.

Yayın: 29.08.2020 - Güncelleme: 29.08.2020 16:26 - Görüntülenme: 649