İSTANBUL / EYÜPSULTAN - Şehit Öğretmenler İlkokulu

Okulumuz Hayal Gücünün Ritmini Takip Et ile eTwinning Projesine Ortak Oldu

Hayal Gücünün ritmini  Takıp Et adlı online beden perkusyonu festivali mayıs ayında online olarak sunulacaktır.

Beden perküsyonu, ellerin ayakların bedenle birlikte vurmalı bir enstrüman olarak kullanıldığı bir alandır. Müzik ve hareketin tam da ortasında yer alır. Çalanında çalınanın da aynı kişi olması, beden perküsyonunun benzersiz bir özelliğidir: İnsanoğlunun il enstrümanıydı beden. İlk insanlar belki daha konuşmayı bile tam olarak keşfetmemişken bedenlerini kullanarak ellerini gögüslerine çarparak, ayakların yere vurarak, duygularını ve düşüncelerini anlatmaya çalışıyorlardır. iki elin birbirine çarpmasıyla çıkan ses belli bir düzene sokulduğunda bir "ritm" oluşturur ve müziğin en temel ögelerinden birisidir ritm. Okulumuz Müzik Öğretmeni Halime Pınar Eren ve öğrencileri eTwinning "Hayal Gücünün Ritmini Takip Et" projesine ortak oldu.

Yayın: 01.11.2020 - Güncelleme: 01.11.2020 23:48 - Görüntülenme: 413