T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / EYÜPSULTAN - Şehit Öğretmenler İlkokulu

Temel Eğitimde 10 Bin Okul Projesi

http://10binokul.meb.gov.tr/

 

Proje, eğitimde fırsat eşitliğinin güçlendirilmesi ve dezavantajlı okullarımızda eğitim ortamlarını iyileştirerek okullarımız arasındaki farklılıkların azaltılması hedefleri doğrultusunda Cumhurbaşkanlığımız himayelerinde başlatılmıştır.

Bakanlığımızca eğitimde fırsat eşitliğinin başlangıç noktası her çocuğumuzun erken çocukluk eğitimi alması olarak belirlenmiştir. Bu kapsamda 40 bin ana sınıfının açılması, 3 bin yeni anaokulu ve 162 özel eğitim anaokulu yapılması planlanmaktadır. Böylece erken çocuklukta okullaşma oranının 3 yaşta %14 ten %50'ye, 4 yaşta %35'den %70'lere, 5 yaşta %78'den %100'e ulaşması hedeflenmektedir.

Okullarımız arasındaki farklılıkların azaltılmasın için dezavantajlı okullarımızda iyileştirme çalışmaları yapılmaktadır. Proje kapsamına alınan okullarımız donatım olarak yenilenmekte, küçük ve büyük onarımlarla eğitim ortamları daha iyi hale getirilmektedir. Ayrıca okullarımıza yapılan spor malzemesi ve müzik aletleri destekleri, kurslar ve düzenlenen sosyal etkinlikler ile öğrencilerimize çok yönlü gelişim imkânı sunulmaktadır. Öğretmenlerimize ve yöneticilerimize yönelik düzenlenen eğitimlerle mesleki gelişimleri sağlanırken velilere yönelik düzenlenen kurs ve eğitimlerle okullarımız her bireyin gelişimine katkı sağlayan eğitim kurumları haline getirilmektedir.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 28.06.2022 - Güncelleme: 28.06.2022 16:32 - Görüntülenme: 320
  Beğen | 0  kişi beğendi